{ "title": "Karabaş Otu Sinüzit", "image": "https://www.karabasotu.gen.tr/images/karabas-otu-sinuzit.jpg", "date": "19.01.2024 14:14:36", "author": "Cihan OZEN", "article": [ { "article": "Karabaş Otu Sinüzit, Karabaş otunun içinde barındırdığı 1,8–cineole; antialerjik, antibakteriyel, antirhinitis (Burun nasal membranında ortaya çıkan enfeksiyona karşı), sakinleştirici, ses tellerindeki enfeksiyona karşı ve tansiyonu düşürücü özelliği olan bir kimyevi maddedir.

Genel itibariyle karabaş otu yirminin üstünde antibakteriyel nitelikli etkin bir madde içermektedir. Birinci Dünya Savaşı'nda bolca miktarda yaralarda meydana gelen mikropları öldürmek yok etmek için kullanılmıştır. Karabaş otunu hiçbir hastalığa karşı engelleyici olarak kullanmayınız. Ancak rahatsızlık ortaya çıkmış ise yardımcı tedavi amaçlı kullanabilirsiniz.

Karabaş Otu Sinüzit İçin Nasıl Yapılır?

Karabaş otunun kurutulmuş halde kökleri hariç bitkinin ya da sadece tohumları kullanılır. Bir tutam kurutulmuş halde karabaş otunu (Yaklaşık 5 gram) kaynamakta olan yarım 0,5 litre suya atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 2-3 dakika boyunca demleyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan hemen sonra soğumasını beklemeden süzünüz ve suyunu ayırınız. Bir gün arayla akşam yemeklerinin ardından iki saat sonra bir bardak içilecektir. Yarım saat boyunca da su hariç başka bir şey tüketilmemelidir. Her içimde taze olarak hazırlanmalıdır. İlk on gün tamamlandıktan sonra bir hafta ara verilmelidir. İkinci on günde de aynı şekilde gün aşırı içilecektir. (İlk on gün beş kez, ikinci on gün beş kez olmak üzere toplamda yani yirmi günde on bardak tüketilmiş olacaktır.)

İlk başta kanser olmak üzere pek çok derde derman olan karabaş otu daha da uzun grimsi yapraklara sahip bir bitkidir. Mor ve pembe renkte çiçeklere sahiptir. Kuraklığa dayanaklı olan bir bitkidir. Karabaş otu çay gibi kaynatılarak içilmelidir. Yararları şunlardır.

Vücudu bu tür ölümcül hastalığa karşı bir kalkan gibi koruyan karabaş otu;
Pankreas, beyin, bağırsak, prostat ve meme kanseri tümörlerinin daha fazla büyümesini de engelliyor.
Kan dolaşımını düzenleyen özelliği yüksek seviyede (Yaklaşık 5 000 ppm) içerdiği rosmarinik asit maddesinden kaynaklanmaktadır. Rosmarinik asidin önem arz eden diğer iki özelliği antiatherosclerotic (Damar sertliği durumlarına karşı) ve kanı sulandırıcı özelliğinin bulunmasıdır.
Karabaş otunun içerdiği 1,8-cineole; antibakteriyel, antirhinitis (Burun nasal membranında ortaya çıkan enfeksiyona karşı), antialerjik, sedatif (Sakinleştirici), antilaryngitic (Ses tellerinde meydana gelen enfeksiyonlara karşı) ve hypotensive (Tansiyon düşürücü) etkisi olan bir maddedir. Genel itibariyle karabaş otu yirmiden daha fazla antibakteriyel özellikli etkin madde içermektedir. Bilhassa, içerdiği caryophyllene maddesi staphylococ ve de streptococ maddesi bakterilere karşı spesifik (Özel) olarak çok güçlü olduğu belirtilmektedir.

Balgam söktürücü özelliği bulunur.
Önemli Bilgi

Hamileler kesinlikle ve kesinlikle kullanmamalıdır. Dozun aşılması halinde kusturur. Kür halinde kullanılması gerekir ve devamlı kullanmak zararlıdır.
" } ] }